Esitykset ovat Pohjankartanon salissa

6.3.2020 - klo 18
7.3.2020 - klo 18
8.3.2020 - klo 18
12.3.2020 - klo 18
13.3.2020 - klo 17

Esityksissä on yksi väliaika ja esitykset jatkuvat kunnes omstartit loppuvat.

Arvioitu kesto on omstarteineen noin kolme tuntia.

Lipun hinta on 16 euroa.

Tutustu hahmoihin!


J.O.K.U.

(Iida Vanhala)

J.O.K.U. on viettänyt koko ikänsä Best Finlandian salatun helmen, Tyrnävän laakeissa peltomaisemissa. Pienestä pitäen hän on työskennellyt sukunsa perunafarmilla ja ahkera uurastus on tuottanut tulosta - aivan vastikään hän sai kunnian jatkaa pääfarmarin pestissä ikääntyneiden vanhempiensa siirryttyä eläkkeelle. Intohimoisesti perunoihin suhtautuva nuori nainen on äärimmäisen perhekeskeinen. Hän on valmis tekemään mitä vain suojellakseen vanhempiaan, sisaruksiaan ja koko Uusi-Puikuloiden jaloa sukua. Vaatimattomaan elämään tottunut J.O.K.U. nauttii farmiarjesta, mutta haaveilee salaa seikkailuista perunapeltojen tuolla puolen. Vaikka hänen fyysinen ja psyykkinen ketteryytensä eivät ole terävintä luokkaa, hänen rinnassaan sykkii oikeudenmukainen sydän.

Assistentti Vaahtera

(Samuli Keränen)

Assistentti Vaahtera

West Finlandian rakastetuimman ja suosituimman tubettajan helmoissa omaa breikkiään odottaa Vaahtera. Tämä social media influencer toivoo jonain päivänä pääsevänsä suurten yleisöjen suosioon, mutta joutuu niin liian monta kertaa tyytymään kahvin keittämiseen työnantajansa egon alla. Kuoren alle piiloutuu erittäin lahjakas sisin joka huutaa päästä kahleistaan ja maailmalle.

Monarkkipresidentti W-G Kuusinen

(Aleksi Niskavaara)

Monarkkipresidentti W-G Kuusinen

Nuori monarkkipresidenttimme on parhainta ja mahtavinta, mitä koko Best Finlandialle on ikinä tapahtunut, ainakin sitten isänsä valtakauden jälkeen. Hän ei ole ainoastaan maailman parhain valtionjohtaja, mutta myöskin hallitsee monta muutakin taitoa, esimerkiksi kaikki mahdolliset kielet (muutaman itse keksimänsä) sekä mm kaikki maailman urheilulajit. Hän on myös kaikilla muillakin tavoilla täydellinen. Ulkomaalaiset vääräleuat saattaisivat ilkkua, että taitamattoman helikopterikasvatuksen jäljiltä diktaattori Kuusinen on täysin kykenemätön edes pyyhkimään pyllyään avustetusti, mutta tämä on vain törkeätä barbaarien propagandaa!

Pääministeri Mäntynen

(Hanna Hietala)

Pääministeri Mäntynen

Best Finlandian pääministeri Mäntynen on kaikin tavoin omistautunut kansalleen ja yrittää poliittisin keinoin vaikuttaa heidän hyvinvointiinsa. Hän on ollut pitkään uskollinen valtion johdolle, mutta Suuren johtajan kuoleman jälkeen hänen poikansa astuessa valtaan, Mäntynen huomaa, ettei tuo itsepäinen mieslapsi osaa johtaa valtiota. Hänen mielipiteitään, ideoitaan ja korkeaa työmoraaliaan ei ole koskaan arvostettu, eikä uusi Presidentti ole edes vaivautunut opetteleman hänen nimeään. Mäntynen olisi mielestään parempi johtaja ja pyrkii pääsemään valtaan keinoja kaihtamatta.

Kenraali A. Sota

(Antti Niskanen)

Kenraali A. Sota

Kenraali A. Sota on Best Finlandian armeijan johtaja ja monarkkipresidentin uskollinen oikea käsi. Pohjolan Rambona tunnettu kehäraakki tuntee alituista kaipuuta takaisin napalmin käryisille taistelukentille, joilla hän on nuoruutensa kultaisimmat päivät viettänyt. Kenraali A. Sota pyrkii ajamaan suoraviivaista ja aggressiivista politiikkaa, mutta pääministeri Mäntynen onnistuu aina laittamaan kapuloita rattaisiin.

Kenraali Pölökky

(Arsi Paananen)

Kenraali Pölökky

West Finlandian armeijan ja sotilaallisen puolen hoitaa hellä, tunteita kunnioittava Kenraali Pölökky. Hän tahtoo pitää huolen, ettei kenellekään tule West Finlandiassa paha mieli ja koettaa olla loukkaamatta muita parhaansa mukaan. Hänen pedagogisen opiskelutaustansa ansiosta Pölökky tietää mistä puhuu, kunhan siihen liittyy joko henkinen ensiapu tai opetustilanteet. Vaikkei hän armeijasta tiedäkään paljoa, on hänelle tärkeää, että maan palveleminen sotilaallisesti on vapaaehtoista. Täten jokainen Pölökyn sotilaista on hänelle erityisen korvaamaton yksilö.

Zen Savola

(Suvi Teerinkoski)

ZEN SAVOLA

Kukaan ei tiedä, mistä Zen Savola on alunperin Finlandioiden maaperälle ilmestynyt – tai milloin. Tämä maallisen maailman rajoituksista ilmeisen piittaamaton mystinen rakkauden ja nirvanan ilosanoman apostoli tuntuu ilmestyvän aina mitä käsittämättömimmissä yhteyksissä jakamaan elämänfilosofioitaan, usein hämmentäen kanssaeläjiään valaistuneella aurallaan. Savola siteeraa usein Suurta Buddhaa™ – lyyrisesti savoksi tietenkin – ja hänen viisauksien varastostaan tuntuu löytyvän aina vastaus pulmaan kuin pulmaan. Siitä, saako Zen Savola sanansaattajan manttelinsa itse universumilta vai erinäisiltä lääkekasveilta, ollaan kansan keskuudessa montaa mieltä.


Tekijänoikeudet: PahkiSpeksi 2020, Grafiikka: Marianne Kauppila, Koodaus: Mauri Miettinen