Esitykset ovat Oulun Pohjankartanolla
Pe 17.3.2017 - klo 18
La 18.3.2017 - klo 17
Su 19.3.2017 - klo 17
La 25.3.2017 - klo 17

Esityksissä on yksi väliaika ja esitykset jatkuvat kunnes omstartit loppuvat.

Arvioitu kesto on noin kolme tuntia.

Lipun hinta on 17 euroa.

Tervetuloa!


Kevään 2017 speksi Varjo Sanginsuun yllä sukeltaa lovecraftiläisen kauhun hyytävään maailmaan! Tapahtumat sijoittuvat Oulun synkkään ja syrjäiseen Sanginsuuhun, jossa joukko nuoria ajautuu tutkimusretkellään hieman liiankin lähelle erään ikivanhan huvilan salaisuuksia, muinaista pahuutta ja kenties muitakin viinikellarin antimia. PahkiSpeksi toivottaa kaikki musikaalien ystävät tervetulleiksi tutkimaan Sanginsuun karmaisevaa legendaa!

”Joka taistelee hirviöitä vastaan, katsokoon, ettei hän itse muutu siinä hirviöksi. Ja kun katsot kauan pimeyteen, katselee myös pimeys sinuun...” ― Friedrich Nietzsche

Speksi?

Speksi on vanha pohjoismainen opiskelijaperinne - improvisaatiota hyödyntävä musiikkiteatteriesitys, jonka kulkuun juuri sinä voit vaikuttaa huutamalla OMSTART! Varjo Sanginsuun yllä on järjestyksessään viides oululaisen kaikille avoimen PahkiSpeksin tuotanto, jonka tekemisen on mahdollistanut huima joukko lahjakkaita ihmisiä. Lisää speksiydestä voi lukea PahkiSpeksin pääsivuilta.

Lipunmyynti

17.3.-19.3. - lipunmyynti ovelta, jos lippuja on jäljellä
20.-24.3. - lipunmyynti viimeiseen esitykseen verkossa
25.3. - lipunmyynti ovelta, jos lippuja on vielä jäljellä

Näytelmä kestää omstarteineen noin kolme tuntia. Lipun hintaan sisältyy käsiohjelma. Pohjankartanon järjestämä narikka maksaa 2€.

Huom.! Ovelta lipun voi ostaa vain käteisellä.


Sanginsuun legenda - Mitä von Loncero piilottelee??!1

Ilta-Wicca - 8. helmikuuta 2017
By: arkkidruidi, xxreaperzxx ja silversoul02

Metsäisen tien takaa paljastuu tummanpuhuva rakennus. Tunsimme sen emanaatiot päätieltä saakka ja tiesimme tulleemme määränpäähämme. Olemme Sanginsuussa, noin kahdenkymmenen kilometrin päässä Oulun keskustasta.

Kuten osa lukijoistamme jo tietää, tähän Sanginsuun huvilaan liittyy varsin hurja legenda. Kerrotaan, että aikojen alussa muinaiset jumalat järjestivät täällä suuret viininmaistajaiset. Meno äityi niin hurjaksi, että tapahtui vedenpaisumus ja koko juhlapaikka päätyi merenpohjaan. Yksi Muinaisista oli kuitenkin sammunut viinitynnyriin. Tämä olento tunnetaan monilla kutsumanimillä - BNDCTCMBRBTCH, CHRSTPHRL, WLVTHRAESK - mutta sen tosinimeä ei ole yksikään kuolevainen koskaan kyennyt lausumaan.

Kun Oulu nousi merestä, Sanginsuun huvila seisoi jo paikallaan, ja Muinainen nukkui ikiunta sen uumenissa. Taru kertoo, että kun Muinainen jonain päivänä herää, se tuhoaa krapulapäissään koko maailman. Silloin sen voi päihittää ainoastaan hän, joka saa selville sen todellisen nimen.


Ilma oli niin sakeanaan synkkiä energiavirtoja ja tunsimme pahan silmän tuijotuksen, joten päätimme tehdä suojelusrituaalin. Valmistelumme kuitenkin keskeytyivät, kun huvilan omistaja Laurentius von Loncero kiiruhti hermostuneena paikalle. Hän vaikutti oudon haluttomalta vastaamaan kysymyksiimme huvilan paranormaaleista aspekteista.
- Tämä on aivan tavallinen vanha talo, jossa asuu tavallisia, vanhoja ihmisiä, herra von Loncero uskotteli. Tiedustelimme, olisiko mahdollista käydä todentamassa tämä omin silmin ja filmein kellarissa, mutta vastaus oli ehdoton:
- Ei missään tapauksessa. Teillä ei ole mitään asiaa huvilaani. Mitä te edes teette pihallani? Menkää pois senkin postfaktuaaliset hipit!

Jouduimme poistumaan pihalta, sillä von Loncero uhkasi soittaa virkavallan paikalle. Ei liene epäselvää, etteikö huvilalla ja sen isännällä ole jotain salattavaa. Pyydämme henkioppailtamme neuvoa tämän illan seanssissa...


Tekijänoikeudet: PahkiSpeksi 2017, Grafiikka: Annariina Hietanen, Koodaus: Teja Rönni